Austraalialainen Bates tunnetaan innovatiivisena ja laatuun panostavana satulanvalmistajana. Batesin kehitystyö hevosen ja ratsastajan mukavuuden ja suorituskyvyn optimoimiseksi on ollut esimerkillistä. Bates-satuloissa yhdistyy markkinoiden paras muokattavuus niin ratsulle kuin ratsastajallekin sekä erinomainen laatu. Jokainen tehtaalta lähtevä Bates-satula on läpäissyt tarkat laatutestit. Bates-satulat pitävät hyvin arvonsa ja ovat käytettynäkin hyvin kysyttyjä.

Bates-satuloiden nahka

Standard-nahka: Hienointa eurooppalaista hyvin kestävää lehmännahkaa. Istuin ja polvituet tuplanahkaa

Heritage-nahka: Öljyllä ja vahoilla parkittua hienointa eurooppalaista lehmännahkaa, jossa pinnan sävyvaihtelut tulevat kauniisti esille. Korkea öljy- ja vahapitoisuus mahdollistaa satulan hyvän pidon.

Tuplanahka: Pehmää ja hyvin pitävää hienointa eurooppalaista nahkaa, joka antaa satulaan parhaan mahdollisen pidon ja mukavuuden. Tuplanahkaiset satulat eivät niinkään vaadi uusille satuloille tyypillistä "sisäänratsastusaikaa", vaan nahka on heti ns. käyttövalmis. Satulan nimen perässä + tarkoittaa tuplanahkaa.

Luxe-nahka: Satulanahkojen aatelia, parhainta ja hienointa eurooppalaista vasikannahkaa. Nämä Luxe-tuplanahkaiset satulat eivät ole varastomalleja vaan valmistetaan tilaksesta juuri sinulle. Pikkutarkoiksi hiottujen käsittelyprosessien tuloksena syntyy ultra-pehmeä, miellyttävä ja pitävä satula, jossa ratsastus on todellinen nautinto.

EASY-CHANGE® Fit Solution

Muokattavuus on yksi Batesin merkittävimmistä ominaisuuksista. Bates tekee jatkuvaa kehitystyötä yhdessä huippuratsastajien, eläinlääkärien sekä muiden alan ammattilaisten kanssa mahdollistaakseen sekä hevosen että ratsastajan optimaalisen mukavuuden ja suorituskyvyn. Batesin kehitystyö muokattavien satuloiden parissa juontaa juurensa jopa 1970-luvulle asti. 1990-luvulla lanseerattiin EASY-CHANGE® -vaihtokaaret, jotka ratsastaja pystyi itsekin vaihtamaan. Loppu onkin historiaa ja EASY-CHANGE®  onkin tänään yksi alan tunnetuimmista brändeistä.

Lue lisää Bates ja Wintec -satulodien muokkauksesta: EASY-CHANGE® Fit Solution

Bates-satuloiden huolto

Nahkasatulat vaativat säännöllistä huoltoa, jotta niiden käyttömukavuus ja -ikä säilyvät erinomaisina mahdollisimman pitkään. Nahkasatula tarvitsee tietyn määrän kosteutta, ettei nahka pääse kuivumaan ja halkeilemaan. Lika itsessään jo aiheuttaa satulalle kulumista ja naarmuja, joten säännöllinen puhdistus ja huolto on välttämätöntä. Nahkasatula puhdistetaan satulasaippualla ja nihkeällä liinalla tai sienellä. Kun kaikki lika on saatu pois, satula tulee rasvata nahkabalsamilla, kuten Bates Leather Balsamilla. Bates ei suosittele öljyjen käyttöä. Nahan asianmukainen hoito suojaa satulaa kulumiselta, lialta ja kosteudelta. Kulutusherkkiin kohtiin balsamia voi laittaa reilumminkin.

Kun olet ostanut uuden Bates-satulan, sinun tulee rasvata se huolellisesti jo ennen ensimmäistä käyttökertaa. Balsami saa vaikuttaa yön yli, jotta se ehtisi imeytyä kunnolla.

Bates Leather Balsam toimii hyvänä kosteuden ja kimmoisuuden palauttajana nahalle.


Satulupalvelu Polleva tarjoaa asiakkailleen asiantuntevaa ja joustavaa palvelua kaikissa Bates ja Wintec -satuloiden muokkauksia ja hoitoa koskevissa asioissa. Meiltä saatavilla myös kaikki tarvikkeet satuloiden omatoimiseen muokkaukseen.