Satulan vuokraaminen

Esimerkkitapaus satulan vuokraamisesta

Hevosesi on palaamassa ratsun hommiin varsomisen jälkeen. Selän lihakset ovat päässeet tipahtamaan ja vatsaakin on vähän jäänyt mammalomalta. Hevosen nykyinen, kiinteärunkoinen satula ei enää istu selkään, se ottaa säkään kiinni eikä hevonen liiku kovin mielellään. Kyllähän se ennen passasi, ennen varsomista! Tosi harmi, sillä pidät todella nykyisestä satulasta. Jostain pitäisi kuitenkin saada sopiva satula ainakin kuntokuurin ajaksi. Josko kunnon ja lihasten palattua entinen satula olisi taas sopiva.

Harrastehevoselle tässä kohtaa hyvä vaihtoehto voisi olla vaikkapa hyväkuntoinen käytetty Bates AP. Siinä on muokattavuutta niin rungon leveyden kuin paneelienkin osalta ja hevosen muuttaessa muotoaan, satulaa päivitetään  sen mukaan. Satulassa on vaihdettava etukaari sekä mahdollisuus käyttää korotuspaloja. Muokkaus onnistuu ohjeiden mukaan itsekin tai halutessasi voit käyttää satulaa Pollevalla muokattavana. On tärkeää, että satula pysyy ajantasalla muuttuvan hevosen mukana. Näin työskentely on mukavaa niin ratsastajalle kuin hevosellekin.

Kuuden kuukauden sopimuskauden päätyttyä teet päätöksen, haluatko pitää Batesin vai et. Jos haluat, hyvitetään satulasta maksetut kk-vuokrat Batesin myyntihinnasta. Jos Batesin myyntihinnaksi on sovittu esimerkiksi 1050,00 ja olet maksanut vuokraa 6 x 90,00 = 540,00. Maksettavaa sinulle jää 510,00. Jos taas päädyt palauttamaan satulan Pollevalle, maksettuja vuokria ei palauteta.

Aina  ei ole mahdollista tai edes järkevää ostaa omaa satulaa. Tällainen tilanne voi olla esimerkiksi:

- Haluat varmistua satulan sopivuudesta sinulle ja hevosellesi kaikessa rauhassa pidemmällä 'sovitusajalla'

- Tarvitset satulaa vain lyhyeksi aikaa

- Et ole varma, minkälaisen satulan haluat

- Hevonen on nuori tai vaikka sairausloman jälkeen palaamassa ratsukäyttöön ja sen selän odotetaan muuttuvan lyhyelläkin aikajänteellä

Syitä voi olla paljon muitakin! 

Vuokrasatuloita meiltä löytyy eri käyttötarkoituksiin ja eri hintaluokista. Edullisimmillaan vuokraat satulan 80,00 e/kk ja hintavimmankin satulan kuukausivuokra on 180,00 e/kk. Lisätietoa vuokrattavista satuloista saat kysymyllä. Tässä kuitenkin muutama hintaesimerkki:

HR 1. Käytetty hyväkuntoinen Wintec 2000 AP  80,00

HR 1. Käytetty Prestige estesatula 16"  80,00

HR 2. Uusi Wintec 2000 AP  90,00

HR 2. Käytetty hyväkuntoinen Bates AP  90,00

HR 3. Uusi Bates DR  140,00

HR 3. Käytetty hyväkuntoinen Bates/Prestige/ Kieffer  140,00

HR 4. Uusi Bates Elevation 180,00

HR 4. Uusi Bates Innova Mono 180,00

Satulan vuokraamisesta tehdään aina kirjallinen sopimus, joka on voimassa maksimissaan 6 kk. Irtisanomisaika on täysi kuukausi. Sopimuskauden päätyttyä voit lunastaa satulan itsellesi sopimuksessa erikseen sovitulla hinnalla. Jo maksetut vuokrat vähennetään kokonaisuudessaan satulan myyntihinnasta. Jos et halua lunastaa satulaa itsellesi vaan haluat jatkaa vuokrausta, satulasta tehdään uusi vuokraussopimus. Satulan toimitus- ja palautuskustannukset vuokraajan lukuun. Satulan toimitus postitse maksaa 15,00/ satula.

Jokainen vuokrattava satula on tarkastatettu ja turvallinen käyttää. Satula toimitetaan asiakkaalle puhdistettuna ja siistissä kunnossa. Muokattaviin satuloihin (Bates ja Wintec) tehdään halutut muokkaukset ennen toimitusta veloituksetta. Sopimuskauden aikana muokkauksesta erillinen maksu. Satula tulee palauttaa Pollevalle puhdistettuna ja samassa kunnossa kuin se oli sopimuksen alkaessa lukuunottamatta tavanomaista kulumista. Satulaa tulee käsitellä erityisellä huolellisuudella: Sitä ei saa laskea suoraan maahan eikä ratsastaessa tule käyttää sellaisia vaatteita ja/tai kenkiä, jotka voivat vahingoittaa satulaa. Asiakas on korvausvelvollinen aiheuttamistaan vahingoista. Jos satula todetaan käyttökelvottomaksi tai sen korjauskustannukset ylittävät sen arvon, asiakas korvaa satulan koko arvostaan.